Vi presenterar Borås Swimrun!

Borås Swimrun är en av årets hårdaste konditionstävlingar med utmanande och vackra banor. Vi har ett startfält som sträcker sig från nybörjare till elit med deltagare från ett dussin länder. Man tävlar i par med en kompis och genomför loppet tillsammans.

Iklädd våtdräkt, lätta skor och badmössa tacklar du under dagen de växelvisa sim- och löpsträckorna som avlöper varandra längs banans rutt. Likt ett amfibiefordon är du lika väl utrustad för vatten som för land.

Med en närmast John Bauersk natur på åsarna runt sjön vindlar sig banan genom och över trolska skogar och djupa vatten. Borås Swimrun sträcker sig runt Öresjö med omnejd och bjuder på en magnifik naturupplevelse och en synnerligen kuperad och utmanande terräng! Start och mål sker vid Almenäs, några kilometer utanför centrala Borås. Där finns stora gräsytor, parkering, toaletter, fik och restaurang samt en närhet till sjö och natur som gör området till en idealisk plats för ett event av det här slaget. Öresjö är Borås största sjö och känt för sitt rena vatten, staden tar också sitt dricksvatten härifrån.

Borås Swimrun – en härlig dag för hela familjen att spendera i Borås och på Almenäs!

Borås Swimrun sprint

Vi har utvecklat vår sprintbana, den är nu längre, vackrare och mer utmanande. Den nya banan erbjuder 12 km löpning och 1 220 m simning uppdelat i 7 löpsträckor och 6 simsträckor. Den längsta löpningsträckan är 4 km och den längsta simsträckan är 350 m. Det är i allra högsta grad en instegsdistans inom Swimrun som passar utmärkt för nybörjare. Våtdräkt är inget krav på sprintdistansen, dock är det något vi rekommenderar alla deltagare. Är du nyfiken på Swimrun och letar efter en lättare distans för att prova på sporten så är det här racet för dig.

Erbjudande för dig som är ONYX-medlem

  • 20 % på startavgiften!
  • Föreläsning med Jonas Colting! 17 maj, 18.30-20.00 håller Jonas i en föreläsning om konditionsträning hos oss på ONYX Knalleporten. För dig som ONYX-medlem är föreläsningen kostnadsfri.
  • Två träningstillfällen med Jonas Colting som coach. Den 9 och 16 maj har du möjlighet att träna tillsammans med Jonas – ett tillfälle har inriktning löpning och det andra har inriktning simning (gäller endast ONYX-medlemmar som är anmälda till någon av tävlingarna). 9 maj kl 18.30 kör vi löpcoaching, ca 1 tim, De anmälda får info om var, preliminärt utgår vi från ONYX Knalleporten. 16 maj kl 18.30 kör vi simcoaching, ca 1 tim på Borås Simarena/Alidebergsbadet.

Helgen den 2-3 juni kommer att bjuda på en fest för uthållighetsidrottare där hela Almenäsområdet tas över av triathleter och swimrunners.

Borås Triathlon genomförs på lördagen och Borås Swimrun på söndagen, totalt 4 lopp! Du som är extra tuff kör båda dagarna!

Borås Swimrun startar ca 11.00.

Jonas Colting och hans team hälsar alla swimrun- och triathlonentusiaster välkomna till Borås i juni 2018!

För att få din rabattkod fyll i formuläret nedan.

Jag är ONYX-medlem

Sista anmälningsdag är 25 maj.