Vi presenterar Borås Triathlon – 1 900 m simning, 90 km cykling och 21 km löpning!

Succétävlingen Borås Triathlon arrangeras för tredje gången 2018. En triathlontävling över halv IM-distans med tävlingscentrum vid vackra och natursköna Almenäs, strax utanför Borås centrum.

Ambitionen är att genomföra den mest natursköna och bäst arrangerade triathlontävlingen över denna populära och utmanande distans. I år siktar vi på att förhöja upplevelsen ytterligare!

Sprintdistans för motionärer – 750 m simning, 20 km cykel och 5 km löpning!

Längs samma hisnande bana som vår långdistanstävling, men med färre varv på simningen och löpningen och en egen vändpunkt på cyklingen ordnar vi en sprintdistans.

Sprintbanan är utformad med dig som motionär i åtanke, den är ett kortare alternativ men lika svindlande vacker. Fortfarande utmanande såklart – om än något enklare.

På sprintdistansen kan du endast delta i motionsklass.

För att få din rabattkod fyll i formuläret nedan.

Jag är ONYX-medlem

Sista anmälningsdag är 25 maj.

Erbjudande för dig som är ONYX-medlem

  • 20 % på startavgiften!
  • Föreläsning med Jonas Colting! 17 maj, 18.30-20.00 håller Jonas i en föreläsning om konditionsträning hos oss på ONYX Knalleporten. För dig som ONYX-medlem är föreläsningen kostnadsfri.
  • Två träningstillfällen med Jonas Colting som coach. Den 9 och 16 maj har du möjlighet att träna tillsammans med Jonas – ett tillfälle har inriktning löpning och det andra har inriktning simning (gäller endast ONYX-medlemmar som är anmälda till någon av tävlingarna). 9 maj kl 18.30 kör vi löpcoaching, ca 1 tim, De anmälda får info om var, preliminärt utgår vi från ONYX Knalleporten. 16 maj kl 18.30 kör vi simcoaching, ca 1 tim på Borås Simarena/Alidebergsbadet.

Helgen den 2-3 juni kommer att bjuda på en fest för uthållighetsidrottare där hela Almenäsområdet tas över av triathleter och swimrunners.

Borås Triathlon genomförs på lördagen och Borås Swimrun på söndagen, totalt 4 lopp! Du som är extra tuff kör båda dagarna!

Halv IM-distansen startar kl 09:00 och sprinten startar kl 09:45.

Jonas Colting och hans team hälsar alla triathlonentusiaster välkomna till Borås i juni 2018!