Bock Öppet alla dagar
Bock Över 165 pass i veckan
Bock Tre anläggningar
Skidkurs med Örjan

Längskidkurs

Lär dig att åka snabbare, orka längre sträckor eller att så snabbt som möjligt hitta flytet i skate. Varje tillfälle är 75–80 minuter. Observera att du behöver ha egen utrustning samt eget spårpass (finns att köpa på plats). Alla kurser hålls på Ymer och Örjan finns på plats 15 minuter innan start för att hjälpa dig komma igång.

Kreditkort
895 kr
Kartmarkör
Borås skidstadion
Smiley
Örjan
Upprepa
4 gånger

Allmän info

Start för alla kurser är vecka 5
Nybörjare klassisk: måndagar 17.00
Fortsättning/intermediate klassisk: måndagar 18.30
Skate: onsdagar 17.00

Observera att egen utrustning samt spårpass krävs. Örjan finns på plats 15 minuter innan utsatt start för att hjälpa till med valla och spårpass finns att köpa på plats.

Längdskidor – Grundkurs i klassiskt

Lär dig att åka klassiskt snabbare och bättre än om du lär dig på egen hand. Kursen vänder sig till dig som nyligen börjat motionera med längdskidor

Vi börjar kursen med att kolla så att alla får fäste. Vi kompletteringsvallar vid behov och anpassar utrustningen. Därefter utgår vi från grundläggande skidteknik, balans och position på skidorna. Vi kör diagonal i lätt motlut, testar stakning med och utan frånskjut samt provar saxning och diagonal i lite brantare uppför. Hela kursen fokuserar på att hitta trygghet och glädje i längdåkning – både med och utan lite högre fart.

Längdskidor – Fortsättningskurs i klassiskt

Öka din fart, orka längre sträckor och börja lära dig att staka på blanka skidor. Kursen vänder sig i första hand till dig som förra året var med på Onyx grundkurs. Även du som har åkt något eller några år och kallar dig “intermediate” är varmt välkommen.

Vi börjar kursen med grundläggande teknik och utvecklingsövningar. Ganska snabbt kommer vi testa diagonal i brantare uppförsbacke, den nya spring-tekniken samt dubbelstakning där vi helt kommer fokusera på modern stakning och att hitta båltryck, attack och mer fart. Nerför jobbar vi med att stå rätt på skidorna, kurvtagning, optimal äggställning, att använda suget bakom kompisen, och att planera utförsåkningen för att optimera fart.

Längdskidor – Grundkurs i Skate

Hitta flytet i skate så snabbt som möjligt med den här kursen. De allra flesta som inte tränat längdåkning tidigare hittar lättare flytet och farten i skate än i klassiskt. Skate är den teknik som bäst driver upp en hög puls och ger dig syreupptagning. Du slipper fästvalla och du får mer fartvind.

Vi börjar kursen med att gå tillbaka till grunderna. Hur du står på skidorna är avgörande för hur du glider bra och stabilt även om underlaget är ojämt. Därefter är vårt mål att du ska lära dig behärska de två teknikerna som är mest användbara – växel två, eller paddling, för uppförsbacke samt växel tre, eller Hellner-skate, med stakning på varje bentag. Vi fortsätter med växel fyra, eller enkeldans, som oftast är den lättaste att lära sig. Dessutom kommer det tips och övningar om taktik, äggställning, snäva kurvor, starter, hopp-skate, och mycket mer.

Laddar…

Ses vi på gymmet idag?

2019-03-22
Centrum 05.00 - 22.00
Knalleland 06.00 - 19.00
Knalleporten 06.00 - 19.00
Gå till våra öppettider
Stäng öppettider
Stäng

Bodycombat idag?

Ladda ner vår app:
Ladda ned på Google Play
Stäng boka pass
Stäng

Den här webbplatsen använder cookies. Vissa är nödvändiga för att webbplatsen ska fungera som den ska. Andra används för att optimera din användarupplevelse och för statistik. Genom att trycka på ”Jag förstår” godkänner du till vår användning av cookies samt behandling av dina personuppgifter enligt vår personuppgiftspolicy.